Републиканците се прицелиха в президента Джо Байдън, който обяви Великден за Ден на

...
Републиканците се прицелиха в президента Джо Байдън, който обяви Великден за Ден на
Коментари Харесай

Байдън обяви Великден за ден на трансджендърите

Републиканците се прицелиха в президента Джо Байдън, който обяви Великден за Ден на видимостта на трансджендърите, въпреки че двата дни съответстваха тази година инцидентно, написа CNN.

Денят на видимостта на трансджендърите, който започва през 2009 година като ден на осъзнаване за отбелязване на триумфите на трансджендърите и хората, които не дават отговор на пола си, се организира годишно на 31 март. Междувременно датата на Великден се трансформира всяка година.

Но няколко републиканци се възползваха от прокламацията на Байдън, с цел да атакуван президента.

" Ужасяващо и обидно е, че Белият дом на Джо Байдън... публично разгласи Великденската неделя за " Ден на видимостта за трансджендърите " ", се споделя в изказване от акцията на някогашния президент Доналд Тръмп.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън сподели, че администрацията на Байдън е  " предала главния принцип на Великден "  в обява на X. " Американският народ си вади изводите. "

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс сподели в изказване в събота: " Като християнин, който чества Великден със фамилията си, президентът Байдън поддържа обединяването на хората и отбраната на достолепието и свободите на всеки американец. "

" За страдание не е изненадващо, че политиците се стремят да разделят и отслабят страната ни с жестока, изпълнена с ненавист и нечестна изразителност. Президентът Байдън в никакъв случай няма да злоупотреби с вярата си за политически цели или за облага ", сподели Бейтс.

В тазгодишната президентска декларация Байдън сподели, че Денят на видимостта на трансджендърите почита  " изключителната храброст и принос на транссексуалните американци ".

" Транссексуалните американци са част от тъканта на нашата нация ", се споделя в прокламацията и се прибавя, че те " заслужават и имат право на същите права и свободи като всеки различен американец, в това число най-фундаменталната независимост да бъдат същинската си същина ".

Докато популяризира работата на администрацията си за одобряване на правата на транссексуалните, като да вземем за пример повдигането на възбраната за транссексуални военни, президентът подлага на критика ръководените от републиканците усилия за ограничение на отбраната на трансамериканците, описвайки ги като  " тормоз и дискриминация ".

В отговор на изказването на Джонсън на X, че провеждането на Деня на видимостта на трансджендърите на Великден е  " непоносимо ", сенаторът от Демократическата партия Рафаел Уорнок от Джорджия сподели в неделя:  " Очевидно представителят намира транс хората за отвратителни. И мисля, че той би трябвало да намерения за това. "

Уорнок, старши свещеник на баптистката черква " Ебенизър " в Атланта, сподели пред Дана Баш от CNN за " Състоянието на Съюза ", че отговорът на републиканците бележи " единствено още един случай на хора, които не знаят по какъв начин да ни управляват, пробвайки се да ни разделят ".

" Това е противоположното на християнската религия ", продължи Уорнок. " В миг като този се нуждаем от гласове, изключително гласове на религия, които биха употребявали нашата религия не като оръжие, с цел да победят други хора, а като мост, който да сплоти всички нас. "

Байдън издаде първата по рода си президентска разгласа в символ на самопризнание за Деня на транссексуалната видимост през 2021 година и от този момент издава разгласа всяка година.

Националният спор по отношение на правата на транссексуалните става все по-спорен, като републиканските законодатели на щатско и федерално равнище приканват за набор от строги закони, включително ограничавания върху грижи за малолетни и изключване на транс дами от надпревари в спортни тимове, които са в сходство с техните полова еднаквост.

Тръмп, хипотетичният претендент на Републиканската партия, трансформира въпроса в тематика на диалог, като даде обещание да " забрани на мъжете да вземат участие в женски спортове ". Няколко страни към този момент започнаха дейности за въвеждане на такава възбрана, разширявайки други старания против ЛГБТ.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР